STARTSIDA Artiklar Om oss Bonusar Länkar Kontakt
     

Bingo Regler
Svensk Bingo
Nät Bingo
Att spela Bingo
 
Spelvarianter
Artiklar
Bil Bingo
Bingo hallar
 
Mer Bingo
Bingo
Att spela Bingo

Bingo är väldigt lätt att lära sig spela och spelet kan köras på "auto", förutsatt att du har köpt spelbrickor till de kommande spelen. Den traditionella bingon spelas i bingohallar och regler och utbetalningar varierar från plats till plats, men det finns ofta broschyrer som förklarar reglerna för stället du befinner dig på. Samma sak gäller för online Bingo, där det ofta går att hitta de exakta reglerna för just den bingohallen på sidan. Här nedan förklaras grunderna som gäller för alla Bingospel. Och kan du detta så kommer du att klara dig bra.
Vad kostar en bingobricka?
Vad en bricka kostar varierar. På Internet så kan de kosta allt från $0,05 (vilket är ungefär 40 öre) upp till $100 (vilket är ungefär 800 kr).


Hur ser en bingobricka ut?
En vanlig bingobricka har 5x5 nummer. Den mittersta rutan på brickan brukar dock inte ha något nummer utan vara blank. Överst på brickan står B-I-N-G-O. Dessa bokstäver sammanförs med numren. Ett eventuellt nummer kan t.ex. vara B-2 eller O-62.


Hur går spelet till?
En bingovärd börja med att ropa upp nummer i stil med B-2 eller O-62 som vi tidigare nämnt. Har du då detta nummer på din bricka så ska du kryssa för denna ruta. I online-bingo, dvs. bingo på internet, blir rutan automatiskt förkryssad. I den vanligaste varianten, som även kallas den amerikanska, finns det 75 nummer. Det är också denna man vanligtvis spelar på Internet. I vissa fall så dyker dock en variant med 90 nummer upp. Detta är den engelska eller australienska varianten.


Hur vinner man?
Spelet håller på enda tills någon fått 5 kryss i rad, antingen vågrätt, lodrätt eller diagonalt. När man fått det så ska man genast skrika ut ”BINGO” för att göra alla uppmärksamma på att man har vunnit, på internet så görs detta automatiskt. Bingovärden kommer då fram till dig och kontrollerar brickan för att se att den är rätt ifylld. Är den det, så har spelaren vunnit omgången och tar då hem priset, som oftast består utav de samlade kostnaderna för alla brickor. På Internet så tas det oftast ut en liten kostnad som går till lottosajten, m.a.o. kanske endast 95% av de samlade kostnaderna går till vinnaren.


Man kan alltså vinna stora pengar om man är många som spelar?
Ja, det kan man. Men chansen för att vinna krymper också precis i samma takt.


Kan jag fortsätta att spela även nästa omgång med samma brickor?
Nej, detta är förbjudet. Inför varje omgång så krävs det nya brickor.


Inbetalning och köp av spelbrickor
När du har valt ditt bingorum så ska du så klart gå in i banken (cashier) och sätta in dina pengar på ditt spelkonto och först därefter så kan du köpa nya spelkort/spelbrickor. Du kan även köpa brickor till framtida spel så att du inte behöver köpa brickor efter varje spel. Håll ögonen öppna för olika paketlösningar när dessa erbjuds. Med en paketlösning så kan du nämligen köpa ett knippe med brickor till ett väsentligt lägre pris. Dessa paketlösningar erbjuds oftast när time-jackpotten är på spel.

Bingo är lätt att lära sig och spelet kan köras på "auto", förutsatt att du har köpt spelbrickor till de kommande spelen.

Den traditionella bingon spelas i bingohallar. Regler och utbetalningar varierar från plats till plats, men som tur är finns ofta broschyrer som förklarar regler etc. Samma sak gäller online där det ofta går att hitta de exakta reglerna för just den bingohallen. Här förklaras grunderna som gäller för alla spel. Kan du det här så kommer du att klara dig bra.


Olika Inställningar
Auto-Dauber’en: Den antagligen viktigaste funktionen i hela bingo spelet. Du kan själv kryssa för dina nummer, men det är lätt att missa om man t.ex. kör utan ljud på högtalarna. Auto-Dauber´n kryssar numren åt dig, vilket gör det hela lite lättare. De flesta bingo ställen ropar också "Bingo" åt dig men var uppmärksam på att det finns ställen där det är en stor röd knapp som du själv måste trycka på för att ropa ut "Bingo". Du får också reda på vilka nummer du behöver så du endast behöver trycka på knappen när du ser ditt nummer bli utropat.


Choose your Dauber form och färg: Som en häftig liten extra sak, kan man välja vilken färg och form Auto-Dauber´n ska kryssa med. Om du vill kryssa med röda hjärtan, en blå fotboll eller något helt annat du vill ha.


Autosortera dina brickor: Har du köpt många bingobrickor till ett bestämt spel är det inte alltid möjligt att se alla brickor tydligt på skärmen. Några av dem visas i små rutor. Med autosort kan du välja att de kort som har närmast till bingo visas tydligast. Håll också ögonen på balken ovanför korten, de berättar vilket nummer du är ute efter.


Jackpotten: De flesta ställen har varje hel timme en stor jackpott på spel. Här krävs det att du får bingo inom ett bestämt antal nummer för att vinna jackpotten.


Mönster (Pattern): Det mönster du skall fylla i för att få bingo. Det kan ses på dina spelbrickor på så sätt att fältet är mörkare än de andra, samt att det alltid finns bilder av det mönster du skall fylla i.


Chat: Här kan du chatta med andra spelare medan du spelar.

 


Bingo
Bingochatten
Bingo ordlista
Bingotips
Bingons Historia
Vett och etikett
 
 
Bingo på nätet
Spela bingo på nätet
Bingo Bonus
Bingo FAQ
Att tänka på
 
 
Övrigt på nätet
Betting
Poker