STARTSIDA Artiklar Om oss Bonusar Länkar Kontakt
     

Bingo Regler
Svensk Bingo
Nät Bingo
Att spela Bingo
 
Spelvarianter
Artiklar
Bil Bingo
Bingo hallar
 
Mer Bingo
Bingo
Bingo FAQ

Hur gammal måste man vara för att spela online bingo?
Man måste vara minst 18 år fyllda och myndig. Det är ditt eget ansvar att uppfylla dessa krav.

Hur börjar man spela online bingo?
Man registrerar bara ett konto där man vill spela och gör en insättning. Då är du klar att börja spela. Följ bara bingosajtens instruktioner så är du snart igång med spelandet.

Varför ska man spela online bingo?
Att spela onlinebingo är enkelt, spännande och avkopplande på samma gång. Man kan spela hemifrån och spelar tillsammans med precis den du vill. Välj att spela med folk från hela världen eller bara från Sverige. Man träffar dessutom massor av nya vänner i chatten.

Måste man installera något program för att spela bingo online?
Nej, de flesta svenska bingosajter har flash/java versioner där du spelar direkt i din webbläsare. Du måste ha installerat flash och java för att spela. Bingosajter som har flash och där man inte behöver ladda ner något program från bingosajten.

Är det säkert att spela bingo online?
Det är säkert att spela onlinebingo om man väljer de som är dokumenterat säkra. Men det är viktigt att du hanterar inloggningsuppgifterna och liknande med ett sunt förnuft.

Vad är en Jackpott?
Vid varje insats så går en liten del till en större jackpott. Varje bingorum har en jackpott och den faller ut när någon får bingo inom ett förutbestämt antal dragna nummer.

Hur får man ut sina vinster?
Dina vinster betalas direkt ut på till ditt spelkonto. Sedan får du välja den metod som passar dig bäst för att plocka ut pengarna till ditt bankkonto. Läs på respektive bingosajt vilka utbetalningsvarianter som de stödjer.

Måste man betala skatt på mina bingovinster?
Väljer du att spela hos en online bingoarrangör som har sin huvudsakliga verksamhet inom EU är alla dina spelvinster skattefria.

Hur snabbt får man ut sina vinster?
Beroende på vad du väljer som uttagsmetod så får du dina pengar inom några bankdagar. Normalt är att du får dins vinster via samma metod du använde när du satte in pengar på kontot.

Vilket sätt är det bästa alternativet för att sätta in pengar på bingosajten?
Det beror lite på vilka alternativ du själv har möjlighet till. Visa kortet fungera utmärk och likaså om du har ett Neteller eller Moneybookerskonto brukar det gå bra. Alla accepterar Visa och Mastercard. Titta närmare på den bingosajt du vill spela på och vilka alternativ de accepterar.

Hur många olika bingorum finns det att spela på online?
De sista åren har det kommit väldigt många bingorum också på Svenska. Sammanlagt med både engelskspråkiga och svenska finns det idag omkring ett par 100 olika bingorum på nätet.

Hur mycket kan man vinna på online bingo?
Den största vinsten på online bingo är hittills strax över 2 milj. kr. och vanns av en kvinna från Storbritannien.

Måste man spela om pengar?
Flera bingohallar online ger dig en gratisbonus när du registrerar ett spelkonto hos dem. Det är för att du skall kunna provspela gratis och få en överblick av deras spel. Förhoppningsvis gillar du det du ser och gör en riktig insättning.

Finns det någon speciell strategi för att kunna vinna när man spelar bingo?
Bingo är ett turspel och det finns egentligen ingen strategi som garanterat ökar din teoretiska chans att vinna. Däremot finns det vissa strategier som kan påverka dina vinstchanser.

Vågar jag lämna ut mitt kreditkortsnummer till bingosajten?
Ja, alla transaktioner med känsligt material krypteras och alla seriösa bingohallar online jobbar för att alla personuppgifter och transaktioner skall vara 100% säkra.

Vinner någon varje spelomgång?
Ja, varje omgång avslutas med att någon vinner. Ibland vinner flera och då delas priserna, jackpotten mellan dessa vinnare.

Vad händer om flera får bingo samtidigt och vinner en superjackpott?
Om fler än en spelare får bingo samtidigt delas vinsterna mellan dem automatiskt. Varje spelare får sin vinstandel insatt på sitt spelkonto automatiskt.

Vad kostar det att spela online bingo?
Priset på bingobrickorna skiljer sig lite från de olika bingorummen men de kostar oftast från en eller ett par kronor och upp till 20 kr/st. Det finns de som har brickor för 10 öre styck också vid vissa tillfällen.

Kan man köpa bingobrickor i förväg och spela med dem senare?
Vissa bingorum erbjuder förköp av spelbrickor. Titta när du är inloggad efter ”Förköp” och följ instruktionerna.

Hur många brickor får man spela med på samma gång?
Det beror på vilken typ av bingo du spelar. Se själv på respektive bingospels regler.

Måste jag byta brickor efter varje spelomgång eller kan jag spela med samma?
Efter varje omgång måste du köpa nya brickor.

Vad händer om jag tappar min Internetanslutning mitt under en spelomgång?
Ditt spel fortsätter och om du vinner sätts din bingovinst automatiskt in på ditt spelkonto.

Kan jag spela helt anonymt när jag spelar nätbingo?
Ja du kan vara helt säker på att du är anonym. Bingosajten förvara dina personuppgifter krypterade och på ett sådant sätt att det enda som andra spelare kan se är ditt nick, smeknamn.

Finns det flera spel än bingo när jag är inloggad på bingorummet?
Du kan spela flera andra spel också om du vill variera dig eller bara prova lyckan med något annat. Det finns oftast spelmaskiner – slots, videopoker, blackjack, roulett, skraplotter och ibland också andra spel.

Bonusfrågor

Vad är en bingobonus och hur fungerar den?

En bingobonus är den extra summa pengar du får av bingorummet när du gör en insättning på ditt spelkonto. Vissa ger dig en bonus första gången men många ger dig en bingobonus varje månad. Bonusen måste oftast omsättas ett visst antal gånger för att kunna tas ut och i vissa fall får du enbart spela med bonuspangarna men kan inte ta ut dem.

Vilken bingobonus kan jag få?
Det är helt beroende på var du väljer att spela bingo. En del bingosajter erbjuder 100% extra på det du själv sätter in på ditt spelkonto. Det kan vara från ett par 100 kronor ända upp till över 1000 kronor du kan få extra när du gör en egen insättning.

Hur fungerar gratisbonusen?
Gratisbonusen som du ser att många erbjuder är bingorummets sätt att locka dig och samtidigt din chans att testa spelen helt gratis. Gratisbonusen går i nästan alla fall INTE att plocka ut.

Hur köper jag bingobrickor för att spela online bingo?
Du måste vara inloggad på bingosajten och du måste ha tillräckligt med pengar på ditt spelkonto.

Vad är Skandinavisk bingo?
I Sverige, Norge, Danmark och Finland spelas den skandinaviska bingon med 75-nummersbrickor och olika varianter på detta spel. Den Skandinaviska bingon påminner starkt om den Nordamerikanska varianten. I Nordamerika väljer man dock nummer innan spelet börjar. Du kan idag i Sverige till exempel välja den vanligaste varianten av skandinavisk Bingo som kallas klassisk med 25-nummersbricka där du vinner om du får fem nummer på en rad. Vågrät, lodrät eller diagonalt. Andra typer av den skandinaviska bingon är variantbingo där du kan vinna flera gånger på samma bricka, mönsterbingo där man ska pricka in förmarkerade nummer som bildar ett mönster eller andra mer udda spel-varianter.

Hur håller jag bäst reda på mina bingobrickor under spelet?
Du kan enkelt sortera dina bingobrickor efter hur stor vinstchansen är per bricka.

Kan jag vara säker på att spelen är seriösa och rättvisa?
Alla bingosajter har en slumpvalsgenerator (RNG) som garanterar att varje spel är slumpmässigt. För att få en spellicens måste varje bingospel övervakas av denna.


Chatten

Kan jag chatta med andra bingospelare samtidigt som jag själv spelar bingo?
Alla bingorum med självrespekt har ett chatt rum där du kan chatta med andra spelare. Det finns vissa chatt regler för att alla skall trivas.

Kan jag söka reda på mina vänner och se om de är inloggade och spelar?
Ja du kan söka på deras nick och på så sätt se var de spelar.

Hur loggar jag in i chatten?
När du loggat in på ditt konto och klickat in dig på det bingospel du vill spela så öppnas chattfönstret automatiskt. Du behöver inte logga in i chatten separat.

Vad är chattspel
Chattspel är ett extraspel som pågår under ordinarie bingospel. Chattspelet bestäms av bingovärdinnan/bingovärdarna och ger dig ännu fler chanser att vinna.


Bingo
Bingochatten
Bingo ordlista
Bingotips
Bingons Historia
Vett och etikett
 
 
Bingo på nätet
Spela bingo på nätet
Bingo Bonus
Bingo FAQ
Att tänka på
 
 
Övrigt på nätet
Betting
Poker