STARTSIDA Artiklar Om oss Bonusar Länkar Kontakt
     

Bingo Regler
Svensk Bingo
Nät Bingo
Att spela Bingo
 
Spelvarianter
Artiklar
Bil Bingo
Bingo hallar
 
Mer Bingo
Bingo
Bilbingo

Bilbingo eller Drive-in-bingo, som många har under senare år blivit ett väldigt folkligt nöje. Den som är fördomsfull kanske tror att bilbingo bara är något som äldre ägnar sig åt. Men de kunde faktiskt inte ha mer fel. Idag hittar man alla sorters besökare, allt ifrån tjejkompisarna till barnfamiljen sitter i sina bilar, spända av förväntan. Det som gör bilbingo så populärt är förmodligen en kombination utav många olika
faktorer. Spänningen i själva spelet, möjlighet att hjälp lokala idrottsföreningen och att  få komma ut och se lite folk. Drive-in-bingo, bilbingo är ett förhållandevis billigt nöje, vilket också är en bidragande orsak till populariteten. För mellan 100 och 200 kronor så får man en helkväll med vinstchans på uppemot 15 000 kr.


Bilbingo landet runt
Det arrangeras bilbingo över hela landet, men de flesta föreningar brukar hålla sig till sommarhalvåret av naturliga skäl. Oftast arrangeras bilbingo 1 gång/veckan t.ex. varje torsdag från mitten av maj till början utav september. Är det fint väder så ser man många sittandes i solen runt sina bilar. Själva spelet är det vanliga klassiska bingot, men tempot är högt, riktiga bingoproffs brukar kunna hantera upp till 5 brickor på ett bräde (men det är inget att rekommendera för amatörer). Om man prickar in bingo, så gäller det att tuta 2 gånger i snabb takt och visa upp sin bingobricka. På en ordinarie bricka så brukar det finnas 12 spel och full bricka innan 45 nummer dragits kan innebära att man kammar hem jackpot. Brickor/regler kan variera något från ställe till ställe men i grunden ser det likadant ut.

Allt man som spelare behöver finns att köpa på plats. Bingoduttar, underlägg, fika osv. säljs utav arrangörerna till bra priser. De rutinerade spelarna brukar ha allt klart redan vid ankomst och vill man snåla in på fikat går det utmärkt att ta med eget. Ett tips är att vara på plats i god tid. Det brukar kunna vara ganska rörigt precis innan starttiden. För att vara garanterad en bra plats bör man anlända ca 30 min. innan.

En normal bilbingo kväll brukar hålla på mellan 3 till 4 timmar. Tiden kan variera något beroende på det som händer runtomkring, vem som är utropare osv. Extraspel som lotteridragningar, chokladhjul och liknande brukar också finnas. När halva brickan spelats hålls en paus på ungefär 20 minuter. Då passar många på att fika, besöka toaletten, sträcka ut benen ordentligt och umgås med folket runtomkring.


Kontanta vinster
Vid en eventuell vinst betalas den i dagsläget alltid ut kontant. För ett par hundringar i egen insats har man möjlighet att köra hemåt med upp till 15 000 i plånboken och dessutom har man hjälpt den lokala föreningen. Inkomsterna från bilbingo brukar stå för en väldigt stor del av föreningens pengar och alla funktionärer på plats ställer upp ideellt.


Bingo
Bingochatten
Bingo ordlista
Bingotips
Bingons Historia
Vett och etikett
 
 
Bingo på nätet
Spela bingo på nätet
Bingo Bonus
Bingo FAQ
Att tänka på
 
 
Övrigt på nätet
Betting
Poker