STARTSIDA Artiklar Om oss Bonusar Länkar Kontakt
     

Bingo Regler
Svensk Bingo
Nät Bingo
Att spela Bingo
 
Spelvarianter
Artiklar
Bil Bingo
Bingo hallar
 
Mer Bingo
Bingo
Betting

Under de senare åren så har intresset för odds och betting online stadigt ökat och då inte bara bland sportintresserade, utan även andra har fått upp ögonen. Detta även många kvinnor som blivit intresserade utav spelformen och jämfört med tidigare det då det nästan bara var män som spelade på odds och tippade. 

Vad är betting?

När man håller på med betting så försöker man att förutsäga ett resultat i, oftast en sport. Man satsar då alltså pengar på ett visst slutresultat. Känner man igen namn så som V75, Stryktipset och Måltipset? Ja, troligtvis så har du hört detta nämnas någon gång i alla fall. Nuförtiden finns det nästan ingen gräns för vilka sporter som du kan spela på t.ex. ishockey, trav, fotboll, hundkapplöpning, tennis osv. Dessutom så är det inte bara sport som går att tippa på, nuförtiden så finns det även saker utanför sportens värld att betta på. Det kan då t.ex. handla om vem som ska vinna valet i ex. USA, vem som vinner Idol, vad det ska blir för väder imorgon osv., möjligheterna är obegränsade!


Bettingens historia
Första gången som man slog vad om slutresultatet i en sport var i september år 1858. Det som då hände var att under en match mellan New York Mutuals och Brooklyn Eckfords, fick 2 utav åskådarna för sig att slå vad om 100 dollar om spelaren John Holden skulle göra en homerun eller inte. Det lustiga var att även Holden själv var med i vadet, han skulle nämligen få 25 dollar om han lyckades, vilket han gjorde.

Några år senare, år 1865 så kom nästa vadslagning under en match med samma lag som i den första gången. Det var nämligen så att 3 av Mutuals spelare bestämde sig för att med vilje förlora matchen, då de skulle få 100 dollar var om de lyckades med det. År 1877 hade problemet med uppgjorda matcher blivit så stort att ett förbud emot spelverksamhet infördes. Men förbudet började dock inte gälla förrän år 1903 och då var det rätt resultatlöst då vadslagningen formligen blomstrade.

1882 så blev en man vid namn Richard Higham portad. Han hade nämligen arrangerat ett antal matcher så att resultatet var överenskommet sedan innan och allt i utbyte mot pengar. I överlag så har det ändå fram till idag inträffat en del skandaler inom vadslagning, där matcher har varit uppgjorda i förhand och stora summor pengar inblandade.

När det gäller betting i USA så kom det riktiga uppsvinget år 1931, när vadslagning legaliserades i Nevada. Staten var nämligen i stort behov utav pengar och man såg nu möjligheten att inkassera detta genom spel. Många stora casinon öppnades med följd att ett stort antal mindre bookmakers gick i konkurs.

1957 så bildades Anonyma Spelare och från början träffades man någon gång per månad för att prata om spelande och stötta varandra. Detta intresse växte dock snabbt och fler möten började hållas. Kravet för att få vara med, var att man ville ha hjälp med att sluta med sitt spelande. Många utav de som är med i Anonyma Spelare, är lika beroende av spel som man kan vara av droger, det vill säga att man har ett tvångsmässigt beroende. Det är helt gratis att vara med i Anonyma Spelare.


Betting och Odds

Sportsbetting är naturligtvis den allra vanligaste formen utav betting och för den sportintresserade så blir en match i t.ex. ishockey eller fotboll ännu roligare att se på om man dessutom har tippat på slutresultatet. Inom betting så kan man både tippa på matchvinnaren och på t.ex. vilka matcher som kommer att innefatta de mesta målen. Den klart populäraste sporten inom sportsbetting är fotboll. Här presenterar vi några vanliga varianter:


Live betting
I takt med att betting online bara blir större och större, så utvecklas naturligtvis spelet. Det allra senaste inom betting online är Live betting. Spelarna vill nämligen ha lite mer spänning, lite mer dramatik och möjlighet till att följa matcherna eller spelare, direkt framför skärmen. Att kunna följa med i resultatet live, är naturligtvis mycket roligare än att bara få veta slutsiffrorna när hela spelet är över. I stort sett alla spelbolag kan idag erbjuda live betting. Tennis är även en utav de sporter som fått ett stort uppsving i takt med att live betting har blivit vanligare, men det är fortfarande fotboll som toppar. Fördelen med att spela på livespel är att du under matchens gång kan tippa, utifrån hur spelet förflyter. Dessutom så ökar spelmöjligheterna och du kan t.ex. satsa på vilken spelare som får göra nästa inkast osv.


Betting på händelser
Som nämnt tidigare om betting och odds, så går det numera att spela på annat än bara sport. Alla människor är ju faktiskt inte sportintresserade och därför har det uppkommit en rad olika alternativ. Politik är ett ex. och en vanlig spelvariant, där du både kan tippa på svenska politik och utländsk. Du kan till t.ex. tippa på vilket parti som kommer att vinna i ett val, vilken politiker som kommer att få sitta kvar efter nästa val eller om ett specifikt parti kommer att få tillräckligt många mandat för att komma med i riksdagen osv. När det gäller musik så finns det även en del att satsa på. Melodifestivalen brukar vara ett väldigt populär område. Här kan du t.ex. satsa på vilken artist som kommer att går vidare till den svenska finalen, till den stora Eurovision song Contest och vem som blir den slutgiltiga vinnaren. Även Idol, både den svenska och den amerikanska, går att tippa på.

Vidare så går det även att betta om vilket väder som vi kommer att få. Kommer det att bli en vit jul eller inte? Vilken stad får flest soldagar? Men det finns även ännu mer udda saker att betta om. Man kan t.ex. betta om hur länge som Brad Pitt och Angelina Jolie kommer att hålla ihop… ja det finns inga gränser för vad man kan tippa på och alla kan hitta något som intresserar dem. 


Bingo
Bingochatten
Bingo ordlista
Bingotips
Bingons Historia
Vett och etikett
 
 
Bingo på nätet
Spela bingo på nätet
Bingo Bonus
Bingo FAQ
Att tänka på
 
 
Övrigt på nätet
Betting
Poker